Дейности
  2004-2005 | 2005-2006 | 2006-2007 | 2007-2008 | 2008-2009 | 2009-2010 | 2010-2011 | 2011-2012 | 2012-2013 | 2013-2014 | 2014-2015 | 2015-2016 |

Rotary 2009/2010

  По случай 1 юни, Ротари Клуб Поморие организира традиционното състезание за майсторско колоездене.

  СЪСТЕЗАНИЕ ПО МАЙСТОРСКО КОЛОЕЗДЕНЕ
  Уважаеми деца,

  По случай Вашият празник – 1 юни, Ротари Клуб Поморие организира традиционното състезание за майсторско колоездене.
  Поканени да участват са всички деца на възраст от 5 до 14 години, както и техните родители.
  Състезанието ще се проведе на 4 юни /събота/ в градинката на църквата „Рождество на Пресвета Богородица”, като регистрацията на участниците ще започне в 9.00 ч.
  Ротари клуб - Поморие обещават големи награди за победителите и празнична торта за всички участници.

Снимков материал от събитието: 01.06.2011 - състезание за майсторско колоездене

  30.04.2011 - 9 години от чартирането на Ротари клуб Поморие

  Поздравителен адрес
  по повод Годишнината от чартирането на клуба
  Скъпи приятели,

  Поздравявам Ви най-сърдечно послучай Годишнината от Чартирането на Вашия клуб.

  Приемете благодарността на Комитета на лидерите на дистрикта за Вашата безкористната служба в полза на обществото и верността към хуманните идеали на Ротари.
  Нека докажем на обществеността в България това, което в продължение на повече от сто години умеем и правим най-добре - да укрепваме общности, да изграждаме доброжелателството и мира по света, да сближаваме континенти.
  Желая Ви здраве, късмет, постигнати мечти и повече поводи за лично и семейно щастие.
  Нека общата ни благородна служба превърне утрешния ден на България и на света в по-красиво, мирно и справедливо място и да изгради нови мостове на доброта и съпричастност.


Ваш в Ротари,
*Красимир Ганчев *

Дистрикт Гуверньор 2010-2011
Дистрикт 2482 България


  23.02.2011 - Честит Рожден Ден 106г. Ротари

  Скъпи Ротариански приятели,

  Днес честваме най-светлата дата от Ротарианския календар - 23 февруари е рожденият ни ден! На тази дата, през далечната 1905 г. нашият основател и организатор на първия Ротари клуб в Чикаго - мъдрият и далновиден Пол Харис издига в култ най-етичната норма в света на бизнеса, от която произтичат доброжелатеството , мира и справедливостта на планетата в следващите столетия. В този смисъл девизът "Служба, а не корист", е непреходен.
  Днес, връщайки се назад във времето, като членове на една стара, голяма и авторитетна световна организация, както никога досега, трябва да разгледаме историята в аспекта на нововъведенията в Ротари и да посрещаме модернизацията като част от развитието на човечеството, като продължение на нашите пет основни ценности: приятелството, службата, разнообразието, почтеността и лидерството. Нека вдигнем глави, защото имаме основание да се гордеем с реалното си най-голямо постижение - ние сме Ротари Интернешънъл, известна в цял свят с програмата си "ПолиоПлюс".
  Всеки клуб от Дистрикт 2482 има какво да покаже пред обществеността в своето населено място, популяризирайки благородните идеи на Ротари Интернешънъл. Гордейте се!
  Бъдете здрави, скъпи мои приятели, бъдете изпълнени с енергия и работете със съзнанието, че с нас светът ще стане по-хубаво място за живеене през настоящото столетие. Нека продължим нашата мисия да укрепваме общности и да свързваме континентите, като служим безкористно. Защото това е нашето призвание!


Укрепваме общности,
сближаваме континенти!

ДГ 2010 - 2011 дистрикт 2482
Kрасимир Ганчев


  11.12.2010 - Коледен благотворителен бал на РК Поморие

  На 11 декември в неповторимата обстановка на зала Емералд на комплекс Сънсет Ризорт, гр. Поморие се проведе традиционния Коледен благотворителен бал на Ротари клуб Поморие. Тази година поморийските ротарианци имаха честта да организират събитието съвместно с приятелите си от Ротари клуб Несебър.
  Събитието уважиха кмета на града инж. Петър Златанов, Асистент дистрикт гуверньора Христо Христов, много гости от града и приятели от Ротари клубовете Бургас и Сливен. Присъстваха гости от Ирландия, САЩ, Великобритания, Холандия и Русия.
  Президента на клуба за ротарианската 2010/2011 година Яни Скумов представи проекта на Ротари клуб Поморие за изграждане на Спортна площадка с детски кът, за осъществяването на който клуба работи с Община Поморие по уточняване на подходящото местоположение. На събитието бяха събрани 2175 лв. за финансиране на проекта. Приятелите от Ротари Клуб Лоустофт - Великобритания също подкрепиха проекта с 1000 паунда.
  Традиционният Преходен ротариански жезъл за активна благотворителна дейност тази година бе връчен на Петя Казакова - Йорданова за особени заслуги при реализирането на поредица от проекти на Ротари Клуб Поморие. С отличието Пол Харис Фелоу беше удостоен Николай Николов, а с Пол Харис Фелоу с един сапфир - Петя Казакова-Йорданова.
  Приятелите от Ротари клуб Несебър също връчиха своите отличия за принос към клуба на Атанас Колодеев, за добра организация по Младежкия обмен - Малина Стратиева и приеха в своите редици Явор Гроздев - ветеринарен лекар.
  За доброто настроение на гостите беше организирана богата вариететна програма, а музикантите от Група Фор накараха всички присъстващи да усетят на живо магнетизма на вечнозелените поп и рок парчета.

Снимков материал от събитието: 11.12.2010 - Коледен благотворителен бал на РК Поморие


  03.07.2010 - ръководството на РК Поморие пое новия борд

  Новия борд за 2010/2011 пое ръководството на Ротари клуб Поморие в състав: Яни Скумов - Президент; Георги Демирев - Вицепрезидент; Георги Тръпков - Секретар, президент елект; Николай Балъкчиев - Ковчежник; Николай Николов - Паст президент.
   Да им пожелаем успех в служба на обществото!