Дейности
  2004-2005 | 2005-2006 | 2006-2007 | 2007-2008 | 2008-2009 | 2009-2010 | 2010-2011 | 2011-2012 | 2012-2013 | 2013-2014 | 2014-2015 | 2015-2016 |

Rotary 2008/2009  30.06.2009 - Предаване мандата на новия Борд

  На 30.06.2009 г. тържествено беше предаден мандата на новия Борд на Ротари Клуб Поморие.

Снимков материал от събитието: 30.06.2009 - Предаване мандата на новия Борд


  20.06.2009 - Традиционна морска разходка "Робинзон" с барбекю

  На 20.06.2009 г. Ротари Клуб Поморие осъществи своята традиционна морска разходка "Робинзон" с барбекю.

Снимков материал от събитието: 20.06.2009 - Морска разходка "Робинзон"


  05.06.2009 - Приключи годишния проект на Ротари клуб Поморие MG #68011 - дарение за децата от общината

  През изминалата ротарианска година ние в Ротари имахме възможност да направим много мечти реалност за децата в България и по света. Дейността на ротарианците бе насочена за спасяване живота на децата, подобряване качеството на живот на социално слабите и семействата с деца. Призивът на Президента на РИ бе да направим такива проекти, с които да помогнем да се избегнат ненужните рискове за здравето на децата по света.
  В отговор на това възникна идеята за проекта на Ротари клуб Поморие, която реализирахме съвместно с приятелите от Ротари клуб Лоустофт - Англия и Фондация "Ротари", а именно да оборудваме дворовете в три детски градини в Община Поморие. Това са ЦДГ "Сребърно звънче" - с.Бата и ЦДГ "Детски свят" - с.Порой и ОДЗ "Детелина" в гр. Поморие. Съоръженията са еднотипни и включват двойна пързалка от PVC, въртележка, троен баскетболен кош, пясъчник, четири пейки и 10 топки за игри. За наша радост успяхме да икономисаме средства, с които направихме още нещо добро за нашите деца - поставихме ламинат в занималнята и гардеробната на една от групите в ОДЗ "Детелина", с обща площ 86 кв. метра.
  Изказвам благодарност на приятелите, с които работихме по проекта - Огнян Граматиков и Тошко Георгиев.
  Днес (5 юни) сме се събрали да отбележим успешното приключване на проекта на Ротари клуб Поморие на обща стойност 22 000 лева и да открием официално придобивките за ОДЗ "Детелина" - гр. Поморие.
  Бих искала да завърша с думите на един от паст президентите на РИ Бил Бойд:
  "Въпреки, че никога няма да направим света идеален, ние нямаме извинение да не опитаме. И ако го оставим по-добър отколкото е бил преди нас, тогава ние не сме се провалили."
  Благодарим на малчуганите от ОДЗ "Детелина" за прекрасната програма, с която поздравиха всички присъстващи на тържеството. А то бе уважено от г-н Иван Алексиев и г-н Никола Костадинов - зам. кметове на Община Поморие, г-жа Милена Иванова - юрисконсулт на Община Поморие, общински съветници и граждани.

  Петя Казакова-Йорданова,
  Президент на Ротари клуб Поморие 2008/09

Снимков материал от събитието: 05.05.2009 - Дарителска акция


  01.06.2009 - Ден на детето

  По случай деня на детето, в неделния ден (31.05) се състоя майсторско колоездене за всички деца на Поморие, на възраст от 5 до 12 години. Празникът бе организиран за четвърта поредна година от Ротари клуб-Поморие, в градинката пред църквата ”Рождество на Пресвета Богородица” в центъра на града. Победителите в спортното състедание по колоездене са следните:

   В първа група за деца от 11-12 години:
     1.Георги Джингов
     2.Кристиян Грозев
     3.Андрей Проданов

   Във втора група – 8-10 години:
     1.Александър Колибаров
     2.Радослав Радев
     3.Михаил Скуджов

   В трета група 5 -7 години:
     1.Митко Чешмеджиев
     2.Милен Красимиров
     3.Пламен Райчев

   Всички победителите в спортното състезание по майсторско колоездене бяха наградени. За участниците и всички присъстващи имаше празнична почерпка.

Снимков материал от събитието: 01.06.2009 - Ден на детето


  06.04.2009 - 50г. юбилей на приятеля Георги Търпков

  На 06.04.2009 г. приятеля Георги Тръпков тържествено отбеляза своя 50 годишен юбилей в Сънсет Резоорт - Поморие.

Снимков материал от събитието: 06.04.2009 - 50г. юбилей на приятеля Георги Тръпков


  25.03.2009 - Завърши първи етап от проекта на Ротари клуб Поморие - MG #68011

  На 25 март (Благовещение) Ротари клуб Поморие откри официално детските площадки в ЦДГ "Сребърно звънче" - с. Бата и ЦДГ "Детски свят" - с. Порой. Те са изградени по проект на клуба, с който дари на децата от три Целодневни детски градини в общината съоръжения за игри, които включват - пързалки, въртележки, баскетболен кош, пясъчник, пейки и топки за игра. Идеята за проекта беше споделена с приятели от Ротари клуб Лоустофт-Англия. След проучване по места и разговори с администрацията на Община Поморие бяха избрани градините бенефициент на проекта. Това са ЦДГ "Детелина"-Поморие - филиала с детските ясли, ЦДГ "Сребърно звънче" - с. Бата и ЦДГ "Детски свят" - с. Порой, в които се обучават деца от различен етнически произход. През изминалата година и половина членовете на Ротари клубовете в Поморие и Лоустофт положиха усилия и организираха редица благотворителни акции за набиране на средства за проекта. Ротари клуб Поморие кандидатства за частично финансиране и пред Фондация "Ротари". Така в началото на 2009 година стана възможна реализацията на проекта на обща стойност 22 000 лв., чрез който се създадоха условия за безопасни и пълноценни игри на малчуганите в трите детски градини. Първи бяха зарадвани децата в селата Бата и Порой, предстои отриване и на площадката в ЦДГ "Детелина" - Поморие.

Снимков материал от събитието: 25.03.2009 - Дарителска акция  21.02.2009 - Дарителска акция

  Ротари клуб Поморие отбеляза 104 – я рожден ден на Ротари интернешинъл с благотворителна акция в полза на децата от СУПЦ и дома за временно настаняване в с.Бата, и деца от социално слаби семейства в града и общината. Акцията бе организирана на 21.02. (събота) съвместно с Дирекция за социално подпомагане и Общинско предприятие „Социално обслужване". Бяха събрани голямо количество дрехи, обувки, килими, играчки, канцеларски материали за децата и възрастните в неравностойно положение.

  Ротари клуб Поморие благодари на всички, които се включиха в благотворителната акция.

Снимков материал от събитието: 21.02.2009 - Дарителска акция


  13.12.2008 - Благотворителен коледен бал на Ротари клуб Поморие

  На 13 декември се проведе традиционния благотворителен коледен бал на Ротари клуб Поморие. Събитието уважиха кмета на града инж. Петър Златанов, Дистрикт гуверньор номини Красимир Ганчев, Асистент дистрикт гуверньор Христо Христов, много гости от града и приятели от Ротари клубовете Бургас, Бургас-Пиргос, Бургас-Приморие, Тутракан и Сливен.

  Президента на клуба за ротарианската 2008/09 година инж. Петя Казакова-Йорданова представи проектите на Ротари клуб Поморие, които са насочени към децата от Община Поморие.

  По първия проект Ротари клуб Поморие ще дари на три Целодневни детски градини в Общината съоръжения за игри, които включват - пързалка, два вида люлки, пясъчник, пейки и кожени топки за игра. Избрани са градините в село Бата, село Порой-филиал на Гълъбец и Целодневна детска градина "Детелина"-Поморие - филиала с детските ясли. По проекта се очаква частично финансиране от Фондация Ротари, участват и приятели от Ротари клуб Лоустофт, на които сме много благодарни. Общата стойност е 22 000 лева.

  С вторият проект, ще се поднови растителността в зелените площи в двора на Училище "Иван Вазов" - при малките ученици от 1-ви до 4-ти клас. Ще се подмени пръстта и ще се засадят около 400 растителни вида - храсти, дървета и трева. Стойността на проекта е 6500 лева.

  Наградата Преходен ротариански жезъл, която е учредена от Ротари клуб Поморие се присъжда за активна благотворителна дейност през изминалата календарна година. По традиция тя се връчва на коледния бал. Тази година ротарианците присъдха наградата посмъртно на своя скъп приятел инж. Пламен Ризов за всеотдайната работа в полза на обществото. Наградата бе връчена от последния носител на преходния жезъл - паст президента Киряк Ралев на неговата съпруга Юлита.

  За благотворителната част на бала инж. Петко Георгиев и инж. Камен Шипков предоставиха свои работи - картини и фотографии. На търга, който се проведе, бяха събрани 2100 лева, които ще бъдат изразходвани за реализиране проектите на Ротари клуб Поморие.

  За доброто настроение на гостите Клуб по спортни танци "Поморие" изнесе кратка програма. Ротари клуб Поморие за трета година подпомага клуба в организацията на Открит турнир за купата на Община Поморие.

  Ротари клуб Поморие изказва благодарност за добрата организация на домакините на бала - Хотелски комплекс "При Американеца".

Снимков материал от събитието: Благотворителен коледен бал


  17.10.2008 - Посещение на дистрикт гуверньора на Дистрикт 2482 г-н Любен Атанасов

  Борда на клуба направи отчет за дейността до момента и за предстоящите проекти. С официална церемония бе приет новия член на клуба Йока Янакиева, а ДГ Любен Атанасов й връчи значката на RI. Трима паст президенти на клуба - Петко Георгиев, Огнян Граматиков и Яни Пападопулов получиха най-високото отличие в Ротари - Пол Харис Фелоу, за своята активна благотворителна дейност. ДГ Любен Атанасов ги приветства и връчи отличителните знаци. Ротари клуб Поморие получи висока оценка за дейността си, както и за финансовата и административна изрядност.

Снимков материал от събитието: Посещение на дистрикт гуверньора г-н Любен Атанасов